Čokoládová pěna

Dezerty

30 min.

časová náročnost

Budete potřebovat:

180 g aquafaba (voda z cizrny)
35 g Cukru
0,8 g xantanové gumy  
160 g čokolády
90 g rostlinného mléka

Nejprve si rozehřejeme 160 g čokolády a 90 g rostlinného mléka. Tyto dvě ingredience zchladíme cca na 40 stupňů a poté smícháme dohromady.

Vychlazenou aquafabu nalijeme do čisté nádoby přidáme xantan, cukr a ušleháme do pevného bílku.

Směs čokolády a mléka mezitím vychladla ideálně na 35 stupňů. ⅓  čokoládové směsi vmícháme do vyšlehané aquafaby.

Poté opatrně vmícháme zbytek čokolády, naservírujeme do sklenic a necháme ztuhnout. 

štítky: 30 minut, Čokoláda

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další Dezerty
Horká čokoláda

Horká čokoláda

  Mléko přelijeme do rendlíčku, přidáme vanilku a skořici, přivedeme k varu a poté necháme koření cca 25 minut infuzovat.  Po 25 minutách mléko...