Smíchejte kokosové mléko společně s cukrem a agarem. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a pomocí nože vyškrábněte jeho semínka, následně je i společně s luskem vložte do kokosového mléka a přiveďte k varu. Jakmile začne mléko vařit, vypněte sporák a nechte ještě 20 minut infuzovat vanilkový lusk. Po dvaceti minutách vytáhněte lusk z mléka a nalijte tekutinu do připravených skleniček.
Meruňky rozpulte a vyskládejte řezem dolů na pánev, přidejte badyán, a zasypejte cukrem.
Jakmile se cukr rozpustí, přidejte veganské máslo a nechte jej rozpustit.
Poté přidejte velký panák vodky a zapalte jej. Jakmile alkohol dohoří, nechte na pánvi ještě cca 2 minutky společně opekát.
Přesuňte meruňky s omáčkou společně do mixovací nádoby a vymixujte do hladka. Meruňkovou omáčku dejte na povrch vychladlé Panna Cotty a ozdobte bylinkami.
0 komentářů