Nejprve si připravíme Dashi.
Do kastrůlku nalijeme 200 ml vody, kombu řasu a shiitake houby. Přivedeme k varu, odstavíme z plamene a necháme 20 minut louhovat.
Po 20 minutách vytáhneme shiitake a kombu řasu. Vývar opět přivedeme k varu a přidáme mirin, sojovou omáčku a cukr. Necháme cca 5 minut svařit. Poté je dipovací omáčka hotová.
Všechny sypké ingredience na těstíčko vložíme do misky a metličkou promísíme. Poté zalijeme ledovou vodou a vymícháme hladké těstíčko. Do připraveného těstíčka vložíme nachystanou zeleninu.
Mezi tím vlijeme do kastrolku vyšší vrstvu oleje a rozpálíme (cca 170 – 180 C )
Postupně vkládáme obalené kousky zeleniny a smažíme do zlatova.
Lepší je dávat do kastrolu méně zeleniny než více, ať si zbytečně nesrážíte teplotu oleje.
0 komentářů