Bezlepková tempura

Hlavní jídla, Předkrmy

40 min

časová náročnost

Budete potřebovat:

Těstíčko:
330 g ledové vody
200 g kukuřičná mouka
73 g škrobu
3,5 g cukru
1 lžička kypřícího prášku
Olej
cca 1 – 1,5 lžíčky soli

 

Tempura omáčka:
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce mirinu
1 lžíce cukru
Dashi – 200 ml vody, 4 cm kousek kombu řasy, 4 ks shitake

Nejprve si připravíme Dashi.

Do kastrůlku nalijeme 200 ml vody, kombu řasu a shiitake houby. Přivedeme k varu, odstavíme z plamene a necháme 20 minut louhovat.

Po 20 minutách vytáhneme shiitake a kombu řasu. Vývar opět přivedeme k varu a přidáme mirin, sojovou omáčku a cukr. Necháme cca 5 minut svařit. Poté je dipovací omáčka hotová.

Všechny sypké ingredience na těstíčko vložíme do misky a metličkou promísíme. Poté zalijeme ledovou vodou a vymícháme hladké těstíčko. Do připraveného těstíčka vložíme nachystanou zeleninu.

Mezi tím vlijeme do kastrolku vyšší vrstvu oleje a rozpálíme (cca 170 – 180 C )
Postupně vkládáme obalené kousky zeleniny a smažíme do zlatova. 

Lepší je dávat do kastrolu méně zeleniny než více, ať si zbytečně nesrážíte teplotu oleje.

 

štítky: 40 minut, bezlepku, houby

0 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *