Plněné knedlíky s šalotkovým pyré a restovaným zelím jsou naprosto skvělá variace na klasické knedlo, zelo se smaženou cibulkou. Jsem si jistá, že si na tomto receptu neskutečně pochutnáte, jelikož všechny ingredience jsou v naprostém souladu. Sladké šalotkové pyré skvěle doplňuje křupavé zelí a jemná uzená chuť knedlíků je poslední třešničkou tohoto jídla.
Rozpalte olej na pánvi a přidejte nakrájenou šalotku, nové koření, pepř a bobkový list. Jemně osolte a na mírném plameni restujte do zlatova. Tento proces nijak neuspěchejte. Restování trvá cca 20 – 30 minut a je velmi důležité, jelikož z cibule při karamelizaci vytahujete její sladkost. Po 30 minutách vyndejte z cibule bobkový list a přemístěte ji do mixovací nádoby, osolte, zalijte mlékem a smetanou a mixujte do hladka. Na závěr pyré ochutnejte a podle potřeby přisolte.
Polovinu zelí rozčtvrťte tak, aby Vám stonek držel každou čtvrtinu zelí pohromadě.
Prolisovaný česnek smíchejte s olejem a pepřem
Dejte na rozpálenou pánev zelí a pokapejte ho polovičním množstvím česnekového oleje, osolte, snižte plotnu na nízký stupeň a přikryjte poklicí. Krátce zelí pod poklicí restujte a poté obraťte na druhou stranu. Druhou stranu zelí zalijte zbylým množstvím česnekového oleje, přidejte lžičku kmínu a krátce restujte. Zelí by mělo zůstat krásně křupavé.
Forkys knedlíky můžete nechat rozmrazit a v takovém případě jim bude stačit v napařováku 5 minut. Zmrzlé knedlíky napařujte dvojnásobné množství času.
.
0 komentářů