Mrkev si pomocí julienne škrabky naškrábeme na tenké nudličky. Okurku nakrájejte na půlměsíčky, koriandr, jarní cibulku a thajskou bazalku posekejte.
Na rozpálenou pánev nasypeme 2 balíčky forkys chunks, přidáme koriandr, fenykl a badyán a společně opečeme do zlatova, na závěr přidejte 6 lžic rybí omáčky a ještě krátce opečeme. Poté vypněte sporák a přidejte sojovou omáčku.
Vermicelli vložíme do vroucí (vypnuté vody) a necháme cca 4 minuty namáčet, pravidelně kontrolujte, jestli jsou již vermicelli měkké, poté je slijte a propláchneme studenou vodou.
Poté si nudle rozdělíme na “hnízdečka”, což vám usnadní servírování
Závěr:
Vložte opečené chunks do misky, přidejte všechnu zeleninu, bylinky a oříšky, zalijte veškerým zbytkem rybí omáčky a 6 lžícemi sojové omáčky.
Pořádně promíchejte. Servírujte s vermicelli.
0 komentářů