Nejprve budeme blanšírovat chřest a rajče na které je potřeba nachystat si várku. Do hrnce přidáme ocet, cukr sůl a vodu a přivedeme k varu. Poté přidáme chřest a vaříme dle tloušťky chřestu cca 2-3 minutky.
Následně zchladíme – chřest ve studené vodě.
Octový odvar po chřestu použijeme na spaření rajčete, které jsme si předtím nařízli do kříže (cca 1 minutku)
Rajče oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky.
Vychladlý chřest a avokádo nakrájíme na co nejmenší kousky. Mít správně zdralé avokádo je základem receptu – ve finále nám pomůže všechny ingredience krásně spojit. Dále nasekáme bylinky a šalotku. Vše přendáme do větší misky. Přidáme hořčici, chilli omáčku, droždí, olivový olej, pepř a sůl. Všechny ingredience v misce společně promícháme. Servírujte společně s opečeným pečivem.
0 komentářů